Zorgverzekering voor nieuwkomers

  ,
  20 november 2019
  10:00 uur


  EERBEEK / BRUMMEN – Stichting Welzijn Brummen organiseert samen met de GGD twee informatiebijeenkomsten speciaal voor vrouwelijke nieuwkomers. De bijeenkomsten vinden plaats tijdens de interculturele koffieochtend voor vrouwen op woensdag 20 november in het Tjark Riks centrum in Eerbeek en op woensdag 27 november in Plein 5 in Brummen, beide tussen 10.00 en 11.30 uur.
  De zorgverzekering wordt ieder jaar moeilijker te begrijpen, helemaal voor de doelgroep nieuwkomers. Behalve uitleg over de zorgverzekering, wordt er ook aandacht besteed aan ‘zelfzorg’. Bij beide voorlichtingsbijeenkomsten zijn in ieder geval een Arabische tolk en een Tigrinje tolk aanwezig. Deelnemers die een andere taal spreken, kunnen vooraf contact opnemen en dan wordt er gekeken of er nog een tolk geregeld kan worden.
  De voorlichting is gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd. Omdat de bijeenkomst aansluit bij de koffieochtend-activiteiten, is deze uitsluitend bedoeld voor vrouwen. Wanneer mannen ook interesse hebben, kunnen zij dit laten weten en dan zal er ook voor mannen een voorlichting worden georganiseerd.
  Opgeven voor een van de twee bijeenkomsten kan via een e-mail naar k.vanaalst@welzijnbrummen.nl of tel. via 0575-561988.