Zevende Kennedymars en Long Distance Walk in Klarenbeek

  ,
  22 maart 2019
  00:00 uur


  KLARENBEEK – Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart staat voor de zevende keer de Kennedymars en de Long Distance Walk in Klarenbeek op het programma. Deelnemers kunnen verschillende afstanden lopen.

  Op vrijdag start om 15.30 uur de 110 kilometer (Long Distance Walk). De Kennedymars van 80 kilometer start om 22.00 uur. Om dezelfde tijd start een route van 60 kilometer. Op zaterdag staan de 40 en 20 kilometer op het programma. De routes lopen overdag bij daglicht vooral over onverharde paden en als de duisternis zijn intrede doet wordt er vooral over verharde wegen gelopen. De routes worden duidelijk met pijlen en linten aangegeven en er is steeds om de ongeveer 7 kilometer een rustpost.
  Er is gratis een zeer ruime parkeergelegenheid beschikbaar en wandelaars die voor de lange afstanden per trein komen is er een pendelbus vanaf het station naar de startlocatie MFC Klarenbeek. De organisatie is in handen van WS78 in nauwe samenwerking met SC Klarenbeek. WS78 is een landelijk opererende wandelvereniging die de wandeling in Klarenbeek dit jaar voor de laatste keer organiseert. Vanaf 2020 gaat SC Klarenbeek de organisatie volledig overnemen. Aan het evenement doen elk jaar zo’n 350 langeafstandlopers mee aan de nachttochten. Daarbij komen op zaterdag nog eens zo’n 400 wandelaars in actie voor de kortere afstanden. Voor de nachttochten is voorinschrijving noodzakelijk (is al bijna volgeboekt). Voor de dagtochten op zaterdag is dat niet nodig.

  www.ws78.nl/kennedymars