Zelf een ijssculptuur maken op Doesburgse kerstmarkt

  ,
  7 december 2019
  10:00 uur


  DOESBURG – De kerstmarkt in Doesburg, die zaterdag 7 december wordt gehouden, is meer dan alleen een markt. Bezoekers kunnen niet alleen langs de kraampjes struinen, er is muziek, activiteiten en in midden op de markt wordt een ijssculptuur gemaakt. De markt is geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

  Voor een bijzondere demonstratie brengt IJssculpturen op Locatie verschillende ijsblokken naar de markt in Doesburg. Het grootste blok, dat minimaal 1 meter hoog zal zijn, is bestemd voor de kunstenaar, die er met verschillende gereedschappen iets moois van gaat maken. Daarnaast mogen ook toeschouwers zelf aan de slag. Er zijn de hele dag workshops en voor de allerkleinsten zijn er speciaal geprepareerde ijsblokken. Hierin zijn muntjes ingevroren, die de kinderen eruit kunnen hakken. Het muntje kunnen ze inleveren voor een prijsje.

  Al jarenlang is de kerstmarkt in de binnenstad en in Martinikerk van Doesburg een grote publiekstrekker. Jaarlijks komen er tienduizenden bezoekers naar de Hanzestad. Zij kunnen langs de 120 kramen struinen in de Ooipoortstraat, Meipoortstraat, Kerkstraat, Markt en in de kerk. Een tiental foodtrucks op en rond de markt zorgt voor heerlijk eten en drinken.
  Buiten en binnen zijn er optredens van allerlei koren en muziekgezelschappen. Op het podium op de Driesprong zijn diverse koren te horen, zingt Maarten Jansen kerstliedjes en brengen Ronald & Odette een programma met gitaar en zang. Op diverse locaties in het centrum zijn optredens van Miracle Sound, Afternoon Delight en de Ooipoortkerkgroep. In de kerk kan het publiek genieten van optredens van de Doesburgse Midwinterhoorngroep, muziekvereniging Nieuw Leven Angerlo, koor Young Voices, Mannenkoor Spontaan Angerlo, Colours Westervoort, koor Voix-la-Keppel, Afternoon Delight en Miracle Sound.
  Nieuw dit jaar is de levende kerstgroep, die door de binnenstad trekt en het kerstverhaal vertelt aan eenieder die het horen wil. De Kerstman is te gast, samen met een IJskoningin en een levende kerstboom.

  Sportievelingen kunnen meedoen met de SantaRun, waarbij de deelnemers in een Kerstmannenpak een ronde van 2,5 kiloemter door de stad hollen. De Santa Kids Run voor jonge lopers is 1 kilometer lang en begint om 14.30 uur, de volwassenen gaan om 15.00 uur van start. Burgemeester Loes van der Meijs lost bij de Waag het startschot. De opbrengst is bestemd voor de Voedselbank.
  Wie het wat hogerop zoekt, kan deze dat de Martinitoren beklimmen. Een ervaren gids neemt bezoekers om 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur mee omhoog. Verzamelen hiervoor is bij het VVV-kantoor.