Home / Evenement / Workshop grenzen stellen Heb jij soms het g

Workshop grenzen stellen Heb jij soms het g

26-03-2019
19:30 - 21:30


Workshop grenzen stellen

Heb jij soms het gevoel dat jouw taak als mantelzorger en/of vrijwilliger teveel wordt?

Jij bent mantelzorger en/of vrijwilliger en staat graag voor anderen klaar. Zelfs als je er even geen zin in hebt, want tja, wie moet het anders doen? Dat vind jij ook geen probleem, want je krijgt er veel waardering voor terug. Maar de laatste tijd merk je dat je wel erg vaak moe en lusteloos bent. Je wilt graag een stapje terug doen, om zo meer rust te krijgen. Eigenlijk wil je wat vaker jouw grens aangeven door simpelweg eens ‘NEE’ te zeggen. Maar hoe kun jij op een respectvolle manier voor jezelf opkomen, zonder anderen teleur te stellen? Hoe kun jij ‘NEE’ zeggen op zo’n manier dat jij je niet schuldig voelt? Je leert het in de workshop ‘Grenzen stellen voor mantelzorgers en vrijwilligers’.
Na deze interactieve workshop kun jij…
– Jouw grens aangeven, je weet waar je ‘NEE’, maar vooral ook waar jij ‘JA’ tegen wilt zeggen.
– Jouw grens bewaken, je merkt wanneer je over jouw grens heen gaat.
– Op een respectvolle manier jouw grens naar een ander aangeven, zonder schuldgevoel.
In de workshop krijg jij voldoende tools en handvatten aangereikt waarmee jij zonder schuldgevoel ‘NEE’ kunt zeggen. Je krijgt zo meer rust en tijd voor jezelf, zodat je er optimaal voor een ander kunt zijn. Hoe heerlijk is dat?
De workshop wordt gegeven door Leonie Olthof-Verkerk. Zij is zelf mantelzorger en vrijwilliger en is eigenaar van Coachpraktijk Leonie. Leonie zorgt ervoor dat mensen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt écht gaan leven in plaats van ‘overleven’.

De (GRATIS) workshop vindt plaats op 26 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek. Het belooft een leerzame, gezellige en interactieve avond te worden. Zien we jou ook? Geef je snel op, want er is beperkt plek. Je kunt je opgeven door een e-mail te sturen naar vrijwilligerscentrale@welzijnbrummen.nl.