Wie wordt schaakkampioen van Rheden?

  ,
  5 oktober 2019
  10:00 uur


  DIEREN – In Theothorne in Dieren wordt zaterdag 5 oktober gestreden om de titel Schaakkampioen en Jeugdkampioen van de gemeenten Rheden en Rozendaal. Inwoners van alle leeftijden zijn welkom om mee te spelen om dit gemeentelijk schaakkampioenschap.

  Het toernooi wordt voor de 69ste keer gehouden. Het is een gezellig, maar ook serieus toernooi voor iedereen die kan schaken, zowel clubschakers als thuisschakers, schoolschakers, jeugdschakers en computerschakers.
  De titelverdediger is Martijn Boele van de Velpse Schaakvereniging. Hij werd al drie keer gemeentelijk Schaakkampioen. Jeugdkampioen, onder deelnemers tot 20 jaar, is Pieter Verhoef, ook van de Velpse Schaakverenging. Ook hij is al vaker Jeugdkampioen geweest. In 2017 was Pieter zelfs de beste speler van jong én oud.

  Dit jaar heeft de Schaakvereniging Theothorne het organisatiestokje van de Velpse Schaakvereniging overgenomen. Het toernooi vindt plaats in zalencentrum Theothorne in Dieren. Oud-wethouder Ap Lammers opent het toernooi om 10.00 uur. Er worden zes versnelde schaakpartijen (rapid) gespeeld. De huidige sportwethouder Marc Budel sluit het toernooi om 17.00 uur met de prijsuitreiking. Dankzij de gemeente Rheden is deelname aan het toernooi gratis.

  Inschrijven kan bij Henk Limbeek, wedstrijdleider van SV Theothorne, via tel. 06-22308667 of contact@svtheothorne.nl. Vermeld leeftijd en, indien van toepassing, KNSB-rang. Aanmelden kan eventueel ook vooraf aan de zaal om 9.30 uur.