Vijfde editie van Winterwandeling Klarenbeek

  ,
  25 januari 2020
  18:45 uur


  KLARENBEEK – Op zaterdagavond 25 januari wordt in Klarenbeek de vijfde editie van de Winterwandeling gehouden. Het wordt een bijzondere winterwandeltocht die in het teken staat van natuur, kunst en cultuur. Dit keer met als thema ‘Over de grenzen’.

  De wandeltocht begint bij het MFC en komt langs verschillende locaties in Klarenbeek. Dit keer passeert de route Het Boshuis (de voormalig katholieke kerk), basisschool De Kopermolen, een buitenlocatie aan de Heideparkweg, de boerderij van de familie Elskamp en de buitenlocatie van de familie Hengeveld om uiteindelijk weer bij het MFC te eindigen. De hele avond staan lokale kunst en cultuur centraal en de route zal sfeervol worden aangekleed met vuurkorven en verlichting in allerlei varianten.

  In Het Boshuis verzorgen Muziekvereniging Klarenbeek, Kinderkoor Klarenbeek en Popkoor Break Out voor de muzikale invulling. Comité Dorpsverfraaiing is daar ook aanwezig met een stand met bloemstukken, een verloting en zij laat zien wat het comité allemaal doet voor het dorp Klarenbeek.
  In basisschool De Kopermolen zijn de werken van diverse kunstenaars, die allemaal een link hebben met Klarenbeek, te bewonderen: Atelier Ludiek toont schilderijen en beeldhouwwerk. Sandra Bartels toont portretten van huisdieren. Anne Elijzen maakt ontwerpen van ijzer en bestek, oud-Klarenbeekse Annemarie Revenberg-Mulder laat abstracte en realistische schilderijen en beeldend werk zien. Ammy Bedaf toont tekeningen van dieren.
  Naast deze exposanten treedt in de multi-functionele ruimte van De Kopermolen ‘Theater zonder grenze’ uit Apeldoorn op. Deze groep bestaat deels uit professionele mensen uit de wereld van het theater die als vluchteling in Nederland hun leven opnieuw invulling moesten geven. Onderweg, in de Heideparkweg, zorgt dorpskapel De Spekboeren uit Voorst voor een vrolijke noot. Zij maken muziek voor jong én oud. De tocht gaat verder naar de boerderij van de familie Elskamp, waar naast de koeien en kalfjes, rockband Messed Up en de muzikale Klarenbeekse familie Schiphorst (bekend van Vuur en Good Things End) te bewonderen en te beluisteren zijn. Bij de buitenlocatie van de familie Hengeveld aan de Hoofdweg zorgen de Steierische Muzikanten voor de sfeer.
  In het MFC tenslotte zorgt DJ Alfonso (Alfons Worm) ervoor dat de avond ook muzikaal wordt afgesloten, hij neemt zijn platenspelers en grote collectie singles en elpees mee. Onder het genot van een hapje en drankje kan men daar even gezellig napraten.

  De route is in twee richtingen opgesplitst (een Engelse en Duitse route), zodat niet iedereen tegelijk bij de locaties aankomt. Starten is mogelijk tussen 18.45 en 19.30 uur bij het MFC. De kosten voor deelname bedragen 3 per persoon en 1 per persoon voor kinderen tot 16 jaar. De verschillende locaties zijn geopend van 18.45 à 19.00 uur tot 21.30 à 22.00 uur. De wandelroute is ongeveer 5 kilometer lang. Voor mensen die slecht ter been zijn, is het ook mogelijk om per auto de verschillende locaties te bezoeken, vergeet dan niet eerst een stempel als bewijs van deelname te halen bij het MFC. Het is altijd handig om zelf een zaklamp of iets van verlichting mee te nemen, raadt de organisatie aan.

  facebook.com/winterwandelingklarenbeek