Vijf dagen kermis en Oranjefeest in Dieren

  ,
  24 april 2019
  14:00 uur


  DIEREN – Woensdag 24 april gaat het Oranjefeest in Dieren weer van start. Vijf dagen lang kunnen bezoekers genieten van kermis, muziek en verschillende leuke activiteiten.

  De kermis op het Ericaplein gaat woensdag om 14.00 uur open. De feesttent is vanaf 20.00 uur geopend en deze avond draaien de eigen DJ’s van de OranjeStichting de lekkerste muziek voor een knallende openingsavond.

  Ook donderdag 25 april is de kermis vanaf 14.00 uur geopend. Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking mogen tussen 18.30 en 19.30 uur gratis gebruik maken van de attracties. Zij kunnen zich melden in de feesttent. In de tent is het deze avond feest met muzikant en entertainer Robert Pouwels.

  Vrijdag 26 april kan iedereen vanaf 14.00 uur rondjes draaien in de attracties op de kermis. Om 20.00 uur begint in Sporthal Theothorne het Oranje Openingsconcert. Zes verenigingen uit Dieren en omstreken laten zien en horen waar zij zich mee bezig houden. Dit jaar zijn dan Motimo 2BE – Budo Education, GelreGym, het Dierens Harmonie Orkest, Sport- en Dansclub ACC Anique, het Opleidingsorkest van Wilhelmina Spankeren en de Gelreband.
  Deze avond wordt de muziek in de feesttent vanaf ongeveer 20.30 uur verzorgd door Feestband Kaliber. Het programma wordt om 22.30 uur even onderbroken voor een spectaculair vuurwerk.

  Zaterdag 27 april is het Koningsdag en die dag wordt om 07.00 uur geopend met kanonsgebulder. In de ochtend krijgen de bewoners van Beverode, de Oude Plataan en Huize Johanna een muzikaal bezoekje van muziekvereniging Wilhelmina Spankeren of Drum- en Showfanfare Gelreband.
  Om 11.00 uur gaat het vogelschieten van start. Iedereen van achttien jaar en ouder kan zich hiervoor inschrijven in de tent. Ook de kermis opent om 11.00 uur en voor de jonge bezoekers is er een springkussen in de feesttent.
  Het Dierens Piratenfestijn begint om 15.00 uur. In de loop van de avond betreden zes artiesten het podium: DJ Danny, Wesly Bronkhorst, Dries Roelvink (foto), Django Wagner, Marco de Hollander en Belinda Kinnaer.

  Zondag is de kermis nog één dagje geopend, van 13.00 tot 22.00 uur. Om 13.00 uur beginnen de Kids Oranje Games. Jongens en meisjes van zes tot twaalf jaar kunnen op het pleintje voor Bella Roma meedoen aan de leukste spelletjes. Als de Games zijn afgelopen, rond 16.00 uur, komt één van de puppy’s van Paw Patrol langs om met de kinderen op de foto te gaan.
  Vanaf 14.00 uur is er in de feesttent muziek van Festigeval en Stijn Christ. Om 22.00 uur zit het Oranjefeest er weer op.

  In verband met de kermis op het Ericaplein geldt deze dagen een eenzijdig parkeerverbod aan de Lindelaan. Tussen de Tellegenlaan en Spankerensweg mag van woensdag 24 tot en met zondag 28 april slechts aan één kant van de weg worden geparkeerd.

  www.oranjefeestdieren.nl