Vestingwandeling naar de Hoge Linie

  ,
  11 mei 2019
  10:00 uur


  DOESBURG – Zaterdag 11 mei wordt de eerste Vestingwandeling van dit jaar gehouden naar de Hoge Linie in Doesburg. Vertrek is om 10.00 uur vanaf het viaduct in de Panovenweg.

  Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Dat is deze ochtend goed te zien. De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen het opkomend groen zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. Tijdens de wandeling komen vestinggeschiedenis en natuur beide aan bod.

  De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh / Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.
  Deelname is gratis, meer wie mee wil, dient zich wel even op te geven, uiterlijk vrijdag 10 mei 15.00 uur. Dit kan bij Streekmuseum De Roode Tooren, tel. 0313-474265 of museum@deroodetooren.nl.
  De volgende wandelingen zijn op 15 juni, 7 september en 12 oktober.