Home / Evenement / Vestingwandeling naar de Hoge Linie

Vestingwandeling naar de Hoge Linie

11-05-2019
10:00 - 23:59


DOESBURG – Zaterdag 11 mei wordt de eerste Vestingwandeling van dit jaar gehouden naar de Hoge Linie in Doesburg. Vertrek is om 10.00 uur vanaf het viaduct in de Panovenweg.

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Dat is deze ochtend goed te zien. De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen het opkomend groen zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. Tijdens de wandeling komen vestinggeschiedenis en natuur beide aan bod.

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh / Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.
Deelname is gratis, meer wie mee wil, dient zich wel even op te geven, uiterlijk vrijdag 10 mei 15.00 uur. Dit kan bij Streekmuseum De Roode Tooren, tel. 0313-474265 of museum@deroodetooren.nl.
De volgende wandelingen zijn op 15 juni, 7 september en 12 oktober.

Lees ook

Grote Clubactie Brummen

BRUMMEN – Zaterdag 18 september zijn tien verenigingen uit de gemeente Brummen gestart met de …

Home / Evenement / Vestingwandeling naar de Hoge Linie

Vestingwandeling naar de Hoge Linie

15-06-2019 - 15-06-0002
10:00 - 23:59


DOESBURG – Zaterdag 15 juni is er weer een Vestingwandeling naar de Hoge Linie in Doesburg. Het vertrek is om 10.00 uur vanonder het viaduct onder de Panovenweg.

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen het opkomend groen zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. Vestinggeschiedenis en natuur komen beide aan bod en gaan in dit gebied hand in hand. De rondleiders kunnen hier uitgebreid over vertellen.

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.
Deelnemers dienen zich vooraf op te geven, tot uiterlijk vrijdag 15.00 uur, bij Streekmuseum De Roode Tooren, tel. 0313-474265 of museum@deroodetooren.nl. Deelname is gratis. De volgende wandelingen zijn op 7 september en 12 oktober.

Lees ook

Grote Clubactie Brummen

BRUMMEN – Zaterdag 18 september zijn tien verenigingen uit de gemeente Brummen gestart met de …