Home / Evenement / Velpse kinderen lopen mini-Roparun

Velpse kinderen lopen mini-Roparun

22-05-2019 - 22-05-0002
09:00 - 23:59


VELP – De kinderen van de Prins Bernhardschool in Velp gaan woensdag 22 mei sporten voor het goede doel. Met een mini-Roparun halen zij geld op voor mensen met kanker.

De Roparun is een estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam, waarbij teams geld inzamelen voor mensen met kanker. De deelnemers doen dit geheel belangeloos, zodat al het opgehaalde geld van sponsors, giften en acties ten goede komt aan het goede doel: organisaties en initiatieven die het leven van terminale patiënten veraangenamen. Het motto is ‘leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.
Monique Gerritsen uit Velp, moeder van Simon uit groep 7 van de Prins Bernhardschool, doet dit jaar mee met de Roparun. Samen met collega’s vormt zij Team 21 NN Pensioen. Het team bestaat uit acht lopers, die het 520 kilometer lange traject van Parijs naar Rotterdam in ongeveer 50 uur proberen af te leggen. Daarnaast is er begeleiding van fietsers, fysiotherapeuten, chauffeurs en cateraars.

Mini-Roparun

Met dit team probeert Monique zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Daarom organiseert ze een mini-Roparun op de school van haar zoon. Samen met de leden van Team 21 gaan alle kinderen van de Prins Bernhardschool een sportieve uitdaging tegemoet. Bijna 230 kinderen gaan in een half uur tijd, onder aanmoediging van de juffen, meester, ouders en andere bekenden, zoveel mogelijk rondjes te rennen op een parcours op het terrein van korfbalvereniging Sios’61. De start is om 9.00 uur.
De kinderen worden per rondje gesponsord en het geld dat ze met hun sportieve prestatie ophalen, gaat naar Stichting Roparun. De kinderen zijn al druk bezig sponsoren te werven en gaan met hun sponsorformulieren langs bij hun familie, buren en kennissen. De opbrengst wordt rechtstreeks gestort op de rekening van Team 21 NN Pensioen, wat terug te zien is via www.roparun.nl/nl/teams/alle-teams/?team_id=445.