Velps Kleinkoor in Oude Jan

  ,
  18 mei 2019
  20:00 uur


  VELP – Op zaterdag 18 mei verzorgen het Velps Kleinkoor en Quercus een concert in de Oude Jan in Velp. Het programma gaat van Renaissance via Barok uiteindelijk naar ‘Hilarische Ernst’.

  Het Velps Kleinkoor legt zich al sinds 1974 toe op voornamelijk a capella-repertoire van de Renaissance tot en met de 21e eeuw.. Sinds 2017 is Natalie Goossens, uit België afkomstig en in Nederland wonend, de dirigent die het koor leidt en inspireert.
  Het blokfluitensemble Quercus ontleent zijn naam als eerbetoon aan Jr. Jacob van Eyck, die leefde van 1590 tot 1659. Quercus betekent eik, terug te vinden in de achternaam Eyck. Het kwintet speelt met veel plezier op blokfluiten van allerlei formaten en het repertoire is divers, van heel oud tot heel nieuw. Quercus zal met blokfluiten van allerlei formaten intermezzo’s verzorgen van voornamelijk Italiaanse componisten uit de Renaissance.
  Het concert begint om 20.00 uur. Kaartverkoop vanaf 19.30 uur in de Oude Jan. De toegangsprijs is 8 euro per persoon. Na afloop van het concert kan worden nagepraat onder het genot van een drankje.