Twee maal drama in filmhuis Doesburg

  ,
  18 oktober 2019
  20:00 uur


  DOESBURG – In filmhuis Doesburg is vrijdag 18 en woensdag 23 oktober het familiedrama C’est ça l’Amour te zien. Zondag 20 oktober draait de film The Cakemaker. Alle vertoningen beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in Het Arsenaal.

  C’est ça l’Amour draait om een vader die alles op alles zet om zijn gezin bijeen te houden. Wanneer zijn vrouw Armelle hem na twintig jaar verlaat, komt de zorg voor het gezin op de schouders van vader Mario. Hij probeert zichzelf te herpakken, maar weet zich geen raad met zijn puberende dochters. Terwijl zijn 17-jarige dochter bijna klaar is om het nest te verlaten en experimenteert met drugs en jongens, worstelt de 14-jarige Frida met haar ontluikende seksualiteit en het gemis van haar moeder. Om de orde in het gezin te herstellen, sluit Mario zich aan bij een lokaal theaterproject, waar zijn vrouw als lichttechnicus werkt. Zo hoopt hij haar liefde terug te winnen en het gebroken gezin weer bij elkaar te krijgen.

  In The Cakemaker reist de Israëlische ingenieur Oren voor zaken naar Berlijn, waar hij de jonge patissier Thomas ontmoet. Ze flirten, zoenen en er groeit iets. Telkens als Oren in Duitsland is, zoeken de twee elkaar op, een jaar lang. Toch is het niet zo simpel als het lijkt. Oren is gelukkig getrouwd en hij en zijn vrouw Anat hebben een jonge zoon. Na een intense relatie van meer dan een jaar keert Oren niet terug en stoppen alle telefoontjes en berichten abrupt. Zonder zelf precies te weten waarom, reist Thomas naar Jeruzalem en zoekt hij het koffiehuisje van Anat op.