Twee films in Filmhuis Dieren

  ,
  10 januari 2020
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 10 januari de Koreaanse film Parasite. Dinsdag 14 januari draait The Farewell. Beide films beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne in Dieren.

  Parasite draait om Ki-taek en zijn werkloze familie. Ze verkeren in geldnood en leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot internet. Ki-taeks kinderen besluiten een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij misbruik van zijn nieuwe positie om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuw bestaan loopt echter niet zoals gepland.

  The Farewell (foto) is een hartverwarmend familieportret waarin de Chinees-Amerikaanse Billi terugkeert naar China om haar terminaal zieke oma te zien. Wanneer de familie erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze oma niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan, komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar grootmoedige oma en de kracht van onuitgesproken liefde.

  www.filmhuisdieren.nl