Tom Lanoye op Eerbeekse Boekenweek

  ,
  26 maart 2019
  20:00 uur


  EERBEEK – Auteur Tom Lanoye is dinsdag 26 maart te gast in Grand Café De Korenmolen. Hij is auteur van het poëziegeschenk voor de Poëzieweek 2019 en van vele succesvolle romans. Hij komt speciaal in de Boekenweek naar Eerbeek om te vertellen over zijn werk en over wat het betekent, tegenwoordig schrijver te zijn.

  Tom Lanoye (1958) is een Vlaams auteur en scenarist. Hij woont met zijn man deels in Antwerpen en Kaapstad. Lanoye is auteur van een indrukwekkend aantal gedichtenbundels, toneelteksten en romans waaronder bekende titels als ‘Sprakeloos’ (2009) en zijn recente roman ‘Zuivering’ (2017). ‘Sprakeloos’ werd al in 2012 verkozen tot het derde meest populaire klassieke Vlaamse boek aller tijden en in 2017 kwam de verfilming uit. Lanoye ontving voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs en vorig jaar werd zijn zestigste verjaardag in Antwerpen groots gevierd, onder andere met het album ‘Lanoye 60’.

  In de Korenmolen komt Lanoye de Boekenweek vieren. De avond begint om 20:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 6 euro per stuk voor niet-donateurs. Voor donateurs is de lezing gratis. Aanmelden kan via de website.

  www.bibliotheekbrummenvoorst.nl