Stevo Akkerman preekt in Doesburg

  ,
  7 april 2019
  16:00 uur


  DOESBURG – Stevo Akkerman, redacteur religie en filosofie en columnist van dagblad Trouw zal zondag 7 april de Preek van de Leek houden in de Martinikerk in Doesburg. Het is de laatste ‘lekepreek’ van dit seizoen.

  De titel van de preek van Akkerman is ‘Een verlangen maar je weet niet waarnaar’. De preek van de Leek begint om 16.00 uur en de kerk is open vanaf 15.30 uur.
  Stevo Akkerman schrijft drie keer per week een column in Trouw. Daarin preekt hij de ‘keiharde nuance’. Hij wordt geroemd om zijn afgewogen analyses en zijn ruimte maken voor twijfel. Akkerman groeide op in een ‘streng’ vrijgemaakt-gereformeerd gezin. Met dat verleden heeft hij een haat-liefdeverhouding: enerzijds heeft hij er afstand van genomen, maar veel levensbeschouwelijke thema’s en geloofsaspecten blijven hem bezighouden. En dat steeds in samenhang met wat er op maatschappelijk en politiek terrein gebeurt, in de grote wereld en dicht bij huis.
  Onlangs is Akkermans laatste boek verschenen: Keiharde nuance. Het is een bloemlezing van zijn columns in Trouw. Dat boek is – gesigneerd door de schrijver – ook verkrijgbaar in de kerk. De preek van de leek wordt gehouden in het kader van de culturele zondag in Doesburg.