Start virtuele energiecentrale Loenen

  ,
  2 december 2019
  19:30 uur tot 23:59 uur


  LOENEN – Na een gedegen voorbereiding gaat de virtuele energiecentrale Loenen van start. In de virtuele elektriciteitscentrale wordt alle lokale opgewekte energie, van zonnepanelen of andere duurzame energie-opwekkers, samengevoegd en centraal aangestuurd. Dit zorgt er voor dat vraag en aanbod van energie beter op elkaar worden afgestemd.
  Voor inwoners van Loenen die meer willen weten over het project of willen deelnemen, verzorgt Duurzame Projecten Loenen (DPL) een tweetal informatiebijeenkomsten. Deze worden op maandag 2 en op dinsdag 10 december gehouden in de Bruisbeek. De avonden beginnen om 19.30 en duren tot 21.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar projectondersteuning@duurzaamloenen.nl.
  Iedereen die zich definitief aanmeldt als deelnemer, krijgt een gratis EARN-E. Dat is een apparaatje dat je kunt inpluggen in je slimme energiemeter waarna je via een app kunt zien hoeveel elektriciteit je gebruikt of opwekt. Het apparaatje komt pas in de loop van 2020 op de markt.