Speuren naar reeën

  ,
  29 juli 2019
  20:00 uur


  BRUMMEN – Op maandag 29 juli wordt er een avondwandeling gehouden in de omgeving van Landgoed Leusveld tussen Eerbeek en Brummen. Samen met de boswachter kunnen wandelaars speuren naar reeën.
  Tijdens de wandeling over landgoed Leusveld vertelt de boswachter boeiende verhalen over de reeën die hier leven. Ze zijn schuw en komen vaak pas tegen de avond tevoorschijn. Hoewel geen garantie gegeven kan worden dat de dieren zich tijdens de wandeling laten zien, weet de boswachter wel de beste plekken om op zoek te gaan naar hun sporen. Aan een hoefafdruk is al veel af te lezen: liep het dier rustig, was het op de vlucht of was het misschien een moeder met jong? Ook is deze wandeling in de bronsttijd en dan zijn de reeën actiever en maak je in ieder geval meer kans ze tegen te komen.
  Een kaartje kopen kan online. Er wordt geadviseerd om stevige schoenen en donkere kleding te dragen. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Om 20.00 wordt vertrokken vanaf parkeerplaats Rhienderensestraat.