Home / Evenement / Slagwerkconcert MDVS

Slagwerkconcert MDVS

03-11-2019
14:00 - 23:59


DOESBURG – Zondag 3 november geeft Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg (MDVS) weer haar inmiddels traditionele slagwerkconcert. Dit jaar heeft MDVS de drumband VMS uit Aalten, slagwerkgroep SMH Huissen en de malletband Amicittia uit Rietmolen uitgenodigd. Samen brengen de muzikale groepen een afwisselend programma met zowel melodische als niet-melodische slagwerkstukken.
De malletband van MDVS Doesburg heeft afgelopen jaren grote sprongen vooruit gemaakt dankzij dirigent Arend-Jan van Straten. De muzikanten laten dit tijdens het concert zien en horen. Door het verder ontwikkelen van het bespelen van de melodische slagwerkinstrumenten is er een bredere keus aan muziekstukken mogelijk: van Bon Jovi tot Helene Fischer, maar ook Frank Boeijen en The Red Hot Chili Peppers komen voorbij. MDVS speelt zelf onder andere het stuk Technology spelen, een ingewikkeld en zeer technisch werk.
Het concert van zondag 3 november wordt gegeven in het St. Martinus Atrium aan de Juliana van Stolberglaan 3 in Doesburg en begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.