Sint komt aan in Doesburg en laat kinderen meevaren op de Pakjesboot

  ,
  16 november 2019
  13:10 uur


  DOESBURG – Sinterklaas legt zaterdag 16 november zijn Pakjesboot aan aan de IJsselkade in Doesburg. Nadat hij in Apeldoorn is geweest, reist hij direct door naar de Hanzestad, waar hij rond 13.30 uur aankomt.

  Vanaf 13.10 uur is er bij de tribune aan de IJsselkade weer veel te beleven. Kinderen, ouders en grootouders kunnen vast oefenen om Sinterklaas op gepaste wijze welkom te heten. Er wordt lekker gedanst en gezongen. Het belooft weer een groot feest te worden voor groot en klein, want op de prachtige tribune aan de IJssel staat iedereen eerste rang.
  Om 13.30 uur hoopt de Sint met zijn gevolg aan te leggen en voet aan wal te zetten in Doesburg. Nadat hij welkom is geheten door burgemeester Loes van der Meijs en kinderburgemeester Elisa Feenstra, zal Sint ruim de gelegenheid nemen om de kinderen te begroeten. Natuurlijk komen er weer tientallen Pieten met de boot mee, waaronder zijn eigen Muziekpieten, die er weer een gezellige boel van maken.

  Rond 14.00 uur vertrekt het rijtuig van de Sint onder begeleiding van het Muziekkorps der Voormalige Schutterij vanaf de IJsselkade via de Veerpoortdijk, Korte Veerpoortstraat, Veerpoortstraat en Roggestraat naar het stadhuis. Op het bordes wordt de Sint officieel ontvangen door de twee burgemeesters en wethouders.
  Daarna wordt er een rondrit gemaakt door de binnenstad, waarvan de winkelstraten zijn afgesloten voor het verkeer. De route is: Gasthuisstraat, Bergstraat, Meipoortstraat, Zandbergstraat, Ooipoortstraat, Helmigstraat, Zandbergstraat, Meipoortstraat, Kerkstraat. Daar zal Sinterklaas uitstappen en te voet de stad ingaan. In de winkelstraten is die middag van alles te doen. Zo is er een disco met Pieten in de Ooipoortstraat en het stadsdraaiorgel Erica zorgt voor vrolijke sinterklaasmuziek.

  Van ongeveer 15.15 uur tot 16.15 uur houdt de Sint bij Du Midi in de Meipoortstraat zitting voor de kleinsten. Zij kunnen dan, even weg van de drukte op straat, in alle rust een bezoekje brengen aan de Sint.

  Varen met de Sint

  Op zondag 17 november krijgen kinderen de kans om samen met de Sint en zijn Pieten mee te varen op Pakjesboot 21. Deze boot uit de vloot van de goedheiligman legt voor de eerste keer de dag na de intocht aan in Doesburg.
  Niet alleen Sinterklaas, ook tal van Pieten zijn aan boord. Zo zijn er bakpieten die de kinderen helpen met pepernoten maken en tussendoor een potje pepernotenbingo spelen. De pepernoten worden afgebakken in de keuken van de boot. DJ- en danspieten zorgen dat de kinderen de voetjes van de vloer dansen. De Wegwijspiet en uiteraard de Hoofdpiet vertellen alles over hun werk voor Sinterklaas.

  De kinderen wisselen deze dag drie keer van ruimte om na afloop hun zelfgemaakte pepernoten en een vaardiploma in ontvangst te nemen. Uiteraard is er een ontmoeting met Sinterklaas en krijgen de kinderen de gelegenheid om met hem op de foto te gaan.
  De boottocht duurt ongeveer 1,5 uur en start aan de IJsselkade. Er zijn afvaarten om 10.00, 12.00 en 14.00 uur. Een kaartje kopen kan via www.varenmetdesint.nl. De opstap is aan de IJsselkade waar je de boot niet kunt missen.

  Foto: Sinterklaascommissie Doesburg