Saxofoonmuziek in Hallse kerk

  ,
  31 maart 2019
  15:30 uur


  HALL – Het Syrène Saxofoonkwartet treedt zondag 31 maart vanaf 15.30 uur op in de Hallse kerk. Ze speelt onder andere de wereldpremière Block Attack van de Nederlandse componist Douwe Eisenga.

  Het viertal begint het optreden met kwartetten zoals die door Scarlatti, Haydn, Beethoven, Singelee en Heppener gecomponeerd zijn.
  Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar.
  De Syrènes hebben gestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Utrecht, en zijn als eerste blazersgezelschap verwelkomd op de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het Syrène Saxofoonkwartet heeft alle grote Nederlandse concertpodia en vele internationale podia weten te bespelen.
  De muziek van componist Douwe Eisenga trekt al vijftien jaar wereldwijde aandacht. Hij behoort tot de belangrijkste en meest gespeelde hedendaagse componisten van Nederland en wordt gevraagd om muziek te componeren voor speciale gelegenheden, zoals de herdenking van de Watersnoodramp en de Nationale Viering van de Bevrijding.
  Na afloop van het concert kunnen bezoekers in het ‘Hof te Hall’ (naast de kerk) nog napraten onder het genot van een drankje en wat te knabbelen tegen een bescheiden contant te betalen vergoeding.
  De toegangsprijs bedraagt 18,50 euro voor een kaartje. Losse kaarten zijn te koop via de site www.brummencultuur.nl. Klik op ‘Toegangskaarten Kamermuziek’. Op de website is bovendien informatie over alle concerten van dit seizoen te vinden. Voor hulp bij het bestellen kunt u contact opnemen met Dolf Hofs, toegangskaartenkamermuziek@brummencultuur.nl, tel. 0575- 562922. Ook is het mogelijk vanaf een half uur voor aanvang een toegangskaart aan de kerk kopen.