Rondwandelingen bij Herenboeren in Loenen

  ,
  7 november 2020
  09:30 uur


  LOENEN – Ook in de winter zijn er rondwandelingen bij de Herenboerderij de Groote Modderkolk in Loenen. In de maand november staan er twee rondleidingen gepland: pp zaterdag 7 november van 9.30 tot 11.00 uur en op zaterdag 21 november van 9.30 tot 11.00 uur.

  De herenboeren willen graag dat mensen zich van tevoren opgeven zodat ze de groep(en) ‘coronaklein’ kunnen houden. Dit kan door een e-mail te sturen naar grootemodderkolk@herenboeren.nl.
  Een Herenboerderij is een coöperatief gemengd bedrijf, eigendom van uiteindelijk zo’n 200 huishoudens uit de regio, naar het concept van Herenboeren Nederland. Het is een boerderij waar duurzaam, puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd exclusief voor de leden-Herenboeren. De boer of boerin in werkt in dienst van de coöperatie en voor de leden geldt: ‘meewerken mag, heel graag zelfs’.
  De Herenboerderij levert groenten, eieren, vlees en op termijn ook fruit. Op de Herenboerderij lopen kippen vrij rond (behalve nu er ophokplicht is vanwege de vogelgriep), varkens kunnen scharrelen en in de modder baden en de koeien lopen met hun kalveren als familiekudde in de wei.
  Het eten dat van de Herenboerderij komt, gaat direct van het land naar het bord; geen vervoer, geen tussenhandel, geen winkels. Geen overbodig plastic…
  Het eten wordt geoogst en dezelfde dag opgehaald en is daardoor supervers.
  Een huishouden dat graag Herenboer wil worden betaald eenmalig een bedrag. Hiermee zijn en wordt het terrein verder ingericht en investeringen gedaan zoals het aanschaffen van gereedschap, hekwerk, beregening. Elk huishouden betaalt iedere week een vast bedrag aan contributie per gezinslid.