Romantische komedie en Pavarotti in Filmhuis

  ,
  22 november 2019
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 22 november de romantische komedie Wat is dan Liefde. Dinsdag 26 november draait de documentaire Pavarotti, over de bekende operazanger. Beide films vangen aan om 20.00 uur en zijn te zien in schouwburg Theothorne in Dieren.

  Wat is dan Liefde gaat over de idealistische echtscheidingsadvocaat Cato. Ze krijgt de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Ze begint vol goede moed, maar dan treft ze collega Gijs, die alles vertegenwoordigt wat Cato verafschuwt. Daar waar zij als kind van gescheiden ouders vindt dat mensen zich niet zo moeten laten meeslepen door hun emoties en op een volwassen manier uit elkaar horen te gaan, gooit Gijs graag olie op het vuur en sleept zijn cliënten naar de rechtbank voor een ellenlange vechtscheiding. Dat verdient immers een stuk beter. De samenwerking lijkt gedoemd te mislukken maar naarmate Cato en Gijs langer met elkaar opgescheept zitten, worden ze gedwongen hun overtuigingen over liefde, huwelijk en carrière opnieuw onder de loep te nemen. Want kun je überhaupt in de liefde geloven als je van scheiden je werk hebt gemaakt?

  De documentaire Pavarotti vertelt het verhaal van Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger ooit. Hij had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Zijn artistieke ambities, ongekende talent en nauwe band met het publiek maakten hem tot wereldster. Met beelden uit het familiearchief, interviews en tv-registraties brengt regisseur Ron Howard een ode aan een van de grootste artiesten aller tijden.

  www.filmhuisdieren.nl