Romantiek en drama in filmhuis Dieren

  ,
  5 april 2019
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 5 april om 20.00 uur het meeslepende romantische drama If Beale Street Could Talk. Dinsdag 9 april is het Engelse drama Stan & Ollie te zien in zowel de matinee om 14.30 uur als de avondvoorstelling om 20.00 uur. Filmhuis Dieren draait in Schouwburg Theothorne in Dieren.

  If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren zeventig in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt. Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19- en 20-jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny.

  Stan & Ollie is het verhaal van het bekende komische duo Stan Laurel en Oliver Hardy. Met hun hoogtijdagen ver achter zich plannen Stan en Ollie een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland. Ondanks hoge druk en hectische planning – maar met de steun van hun lieftallige vrouwen Lucille en Ida, een duo-act en sich – herontdekken ze de liefde voor het optreden én elkaar wanneer ze de harten van hun publiek opnieuw proberen te stelen met hun komische acts.

  www.filmhuisdieren.nl