Home / Evenement / Rheden maakt feestje van schapenscheren

Rheden maakt feestje van schapenscheren

15-06-2019 - 15-06-0002
09:30 - 17:00


RHEDEN – Burgemeester Carol van Eert en wethouder Marc Budel openen op 15 juni het 52e schaapscheerdersfeest in Rheden. Naast de feestelijke braderie is dit vooral de dag dat de schapen van de Rhedense kudde uit hun warme wollen jas worden geholpen.

De schapen komen tegen 9.30 uur met hun herders vanuit de schaapskooi vanaf de Posbank naar beneden. Hierbij worden ze begeleid door de March & Showband Rheden. De schapen worden bij het Wapen van Rheden opgewacht door het Rhedens Fanfarekorps.
Na een openingswoord van de Stichting BreBo en burgemeester Carol van Eert overhandigt de burgemeester de schaar aan de herders en geeft hiermee het officiële startschot voor de festiviteiten. De circa honderd schapen worden gedurende de dag op ambachtelijke wijze met de schaar van hun vacht ontdaan.

Als het scheren is begonnen, barst het feest los, dat duurt tot 17.00 uur. Er is een grote braderie met zo’n 150 kramen en 100 meter verkoopwagens, verdeeld over vier straten in het centrum. De Dorpskerk is de hele dag geopend en belangstellenden kunnen hier een kijkje nemen.
Op het grasveld naast de Dorpskerk zijn kinderspelen en kunnen kinderen sumoworstelen. Deze activiteiten worden begeleid door de Rhedense Pioniers. Hier in de buurt is ook een aantal dieren van de Dierenweide te vinden. Vrijwilligers van de stichting laten kinderen graag kennismaken met de aaibare dieren.

Op het dorpsplein maakt Bar XO uit Arnhem het gezellig met optredens van Arno Kolenbrander, een tribute aan de Snollebollekes en Rik Nijman. De rest van de tijd wordt opgevuld door DJ Donn Camps.

Dit traditionele feest wordt voor de zeventiende keer georganiseerd door de stichting BreBo, bestaande uit Herman Bremer en Jack Mijnheere.

www.schaapscheerdersfeest-rheden.nl