Rhedelijk Cultureel gaat de schouwburg in

  ,
  7 juni 2019
  21:00 uur


  RHEDEN/DIEREN – Op zaterdag 8 juni tussen 13.00 uur en 18.00 uur staan 40 jonge acteurs op het toneel van schouwburg Theothorne. Onder de titel ‘Rhedelijke klassiekers’ brengt Rhedelijk Cultureel een vol programma met allerlei klassieke werken. Een programma dat voor jong en oud geschikt is. Deze deelnemers spelen onder andere de musicalvoorstellingen ‘Alice in Wonderland’ en ‘De Sneeuwkoningin’. De montagevoorstelling ‘Waarom!?’ zal op ludieke wijze over de dagelijkse stomme dingen gaan. Verschillende muzikale optredens van klassiek jong talent zijn ook te zien tijdens een ‘Schubertiade’.
  Muziekleerlingen van de muziekschool en hun docenten laten horen wat er in een seizoen lesgeven allemaal mogelijk is op verschillende instrumenten tijdens een leerlingenconcert. De docenten zelf doen ook mee! Speciaal voor de gelegenheid vormen zij een docentenband en hebben ze klassiekers uit de ‘60’s en ‘70’s ingestudeerd.

  Nacht van het verhaal

  De avond ervoor, tijdens de ‘Nacht van het verhaal’, laten acteurs van Rhedelijk Cultureel op een theatrale wijze van zich horen door verhalen uit de Rhedense geschiedenis nieuw leven in te blazen. In samenwerking met Dorpskerk Rheden (groep Vorming en toerusting) wordt er in de Dorpskerk vanaf 21.00 uur een avond vol met verhalen gehouden. Rhedelijk Cultureel draagt bij met verhalen over onvergetelijke historische gebeurtenissen uit Rheden die in een humoristisch en soms ontroerend jasje zijn gestoken. De verhalenvertellers zijn ook op 8 juni nog te zien in schouwburg Theothorne.
  Kaartjes voor de voorstelling zijn te reserveren op de website. Informatie over het programma en de kaartverkoop kan iedereen vinden op:
  De toegang op vrijdag 7 juni tijdens de ‘Nacht van het verhaal’ in de dorpskerk van Rheden is gratis.

  https://www.rhedelijkcultureel.nl/les/rhedelijke-klassiekers