Presentatie bundel Dichter op de koffie

  ,
  6 december 2019
  15:00 uur


  VELP – Op donderdag 6 december vindt bij Ons Raadhuis in Velp de presentatie plaats van de bundel Dichter op de koffie, een boekje vol met gedichten van ouderen.

  Met het project Dichter op de koffie bracht Stichting Vleugelmoer bij Ons Raadhuis in Velp tientallen ouderen bij elkaar om samen poëzie te lezen en te schrijven. Ouderen hebben veel te vertellen, maar weten niet altijd hoe en aan wie. Het project Dichter op de koffie biedt ouderen een medium en een podium om inzichten, ervaringen en wijsheden te delen via het samen schrijven. Doelen zijn mensen op een creatieve manier met elkaar in contact brengen en het leren kennen en benutten van poëzie als expressiemiddel.

  De bundel die wordt gepresenteerd bestaat uit twee delen die samen de kracht van poëzie laten zien. In het eerste deel staan de gedichten die in 2018 – 2019 zijn geoogst in de loop van het project Dichter op de koffie door Stichting Vleugelmoer in ‘s-Hertogenbosch, Utrecht en Velp. In deze steden schreven ouderen over hun kijk op het leven, hun herinneringen, gevoelens, gedachten en inzichten. De deelnemers wisselden hun gedichten uit in de cursusgroep en deelden ze later met een groter publiek. In het tweede deel treft u het essay Poëzie vitaliseert aan. Dit laat zien hoe poëzie werkt en hoe het komt dat het project Dichter op de koffie levensvreugde, contact, gezondheid en meelevendheid bevordert.
  De presentatie begint om 15.00 uur.

  www.onsraadhuis.com