Praat mee over beschermde dorpsgezichten Hummelo en Laag-Keppel

  ,
  25 maart 2019
  17:00 uur


  BRONCKHORST – Welke cultuurhistorische waarden kennen de kernen van Hummelo, Laag-Keppel en Bronkhorst en hoe moet de gemeente daarmee omgaan? Dat staat genoteerd in het inspiratiedocument, dat de gemeente Bronckhorst maandag 25 maart met inwoners wil bespreken.

  In 2018 is het Gelders Genootschap in Arnhem in opdracht van de gemeente aan de slag gegaan met het maken van inspiratiedocumenten voor de drie beschermde dorps- en stadsgezichten die Bronckhorst rijk is, te weten Hummelo, Laag-Keppel en Bronkhorst.
  Basis hiervoor was de inventarisatie van de cultuurhistorische waarden van de beschermde gezichten, die al eerder is uitgevoerd. De inspiratiedocumenten zijn de uitwerking daarvan. Doel van de documenten is om op aantrekkelijke en overtuigende wijze de cultuurhistorische waarden en kwaliteiten te verbeelden en aan te geven hoe de gemeente en haar inwoners met deze waarden en kwaliteiten willen omgaan. De inspiratiedocumenten bestaan uit zowel een 3D-weergave van de beschermde gezichten als tekst- en beeldmateriaal.

  De gemeente Bronckhorst nodigt bewoners van de beschermde dorps- en stadsgezichten uit om te reageren op de concept-documenten. De gemeente hoort graag welke van de aangegeven cultuurhistorische waarden en kwaliteiten de inwoners belangrijk vinden en welke waarden eventueel nog ontbreken. Voor de kernen Hummelo en Laag-Keppel is er een inloopmiddag op maandag 25 maart, van 17.00 tot 19.30 uur in Dorpshuis de Ruimte in Hummelo.