Pim van Lommel spreekt over de bijna-dood ervaring

  ,
  25 september 2019
  19:30 uur


  DOESBURG – Cardioloog Pim van Lommel geeft op woensdag 25 september om 19.30 uur in Gasthuiskerk Doesburg een lezing over de bijna-dood ervaring (BDE). De cardioloog vertelt over de continuïteit van ons bewustzijn en baseert zich daarbij op recent wetenschappelijk onderzoek.

  In de geschiedenis zijn altijd meldingen geweest van mensen die zich een buitengewone ervaring herinneren na een levensbedreigende crisis, een bijna-dood ervaring of BDE. Van Lommel gaat in de lezing in op een Nederlandse wetenschappelijke studie naar BDE bij 344 patiënten die een hartstilstand hebben overleefd. Deze studie werd gepubliceerd in het medische tijdschrift de Lancet. Uit de studie blijkt dat er geen medische, fysiologische, farmacologische of psychologische verklaring is waarom sommige mensen wel en andere geen BDE ervaren tijdens een periode van bewusteloosheid door een hartstilstand (klinisch dood).
  Na de lezing is er een pauze ongeveer 15 minuten. Daarna volgt het persoonlijke verslag van een BDE, en discussie met de zaal. Tickets zijn verkrijgbaar via www. gasthuiskerkdoesburg.nl, VVV Doesburg of aan de kassa.