PFC doet met petflessen gooi naar wereldrecord

  ,
  19 december 2020
  10:00 uur


  RHEDEN – Zwemvereniging PFC Rheden neemt groots afscheid van De Dumpel in Velp. Door zoveel mogelijk lege flessen te verzamelen, willen de zwemmers een gooi doen naar een wereldrecord.

  Met de opening van het nieuwe Biljoenbad sluit het oude zwembad de deuren. Zwemvereniging PFC had hier ruim 40 jaar haar thuisbasis en wil met een knaller afscheid nemen van het bad. Het doel is om het lege zwembassin van De Dumpel te vullen met lege petflessen. Dat is een behoorlijk ambitieus plan, aangezien er 200.000 flessen in het lege bassin kunnen. De kleine vereniging denkt dat dat aantal niet haalbaar is, maar gaat voor tenminste 10.000 exemplaren. De zwemmers kregen hierbij de afgelopen maanden al hulp van vele vrijwilligers, die ook al tijdens een aantal actiedagen hebben geholpen met inzamelen.
  Extra motivatie voor een goed resultaat is een vermelding in het Guinness World Records, er is een officiële aanvraag gedaan om een wereldrecord te vestigen. Tevens steunt de vereniging met een gedeelte van de opbrengst het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland.

  De actie beleeft de grote finale op zaterdag 19 december. Iedereen kan deze dag tussen 10.00 en 17.00 uur, volledig coronaproof, petflessen in het bassin van De Dumpel komen gooien. Dit is tevens de allerlaatste keer dat het zwembad open is voor publiek. Bezoekers maken deze dag kans op diverse prijzen. Daarnaast is de organisatie erin geslaagd om Velpenaar Jan Snellenburg, de eerste producent van de petfles, te strikken om ook een fles te komen werpen om 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op Facebook, www.facebook.com/pfcrheden.