Oranjekermis in hartje Velp

  ,
  11 april 2019
  13:00 uur


  VELP – De kermis komt weer naar Velp. Van donderdag 11 tot en met zondag 14 april staat op uitnodiging van Velp voor Oranje weer een kleine, gezellige Oranjekermis in het centrum op parkeerterrein De Vlashof achter Albert Heijn. De kermis is alle dagen geopend van 13.00 tot 23.00 uur.

  Donderdag 11 april start de kermis om 13.00 uur. Traditiegetrouw komen de spannende, draaiende ‘bank’ en de trampoline weer naar Velp. Nieuw is de familieachtbaan. Verder komt weer de SuperPolyp en natuurlijk de autoscooter. Voor de kleintjes is er een leuke draaimolen met paardjes en ze kunnen ballen gooien en touwtjes trekken en suikerspinnen snoepen. Iedereen kan een gokje wagen bij de Lucky Cranes en zijn kracht beproeven bij de Kop van Jut. Voor anderen zijn de oliebollen uit de nostalgische gebakkraam de grootste attractie.

  Op alle Velpse en Rozendaalse basisscholen en kinderdagverblijven zijn de afgelopen dagen kortingsmuntjes uitgedeeld voor de Kermis. Een cadeautje van Velp voor Oranje. Een ander cadeautje is dat alle gehandicapte bewoners en bezoekers aan dagverblijven weer uitgenodigd zijn een middag gratis de bezoek aan de kermis te bezoeken. Ook zelfstandig wonende Velpenaren met een beperking zijn welkom op vrijdagmiddag 12 april van 13.30 tot 15.00 uur. Ze worden dan begroet door burgemeester Carol van Eert die hen daarna begeleid in de diverse kermisattracties. Vrijwilligers van wijkvereniging Daalhuizen-Oost, studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein en bestuursleden van Velp voor Oranje helpen daarbij. De attracties draaien langzamer en de muziek staat zachter. Na afloop zijn er oliebollen, frisdrank en een presentje voor alle deelnemers.

  Velp voor Oranje organiseert de Oranjekermis al 125 jaar. Met de opbrengst van de pacht wordt op 27 april het Koningsfeest georganiseerd en eens in de vijf jaar de herdenkingen en vieringen van de Bevrijding.
  Het 125-jarig jubileum van Velp voor Oranje wordt gevierd op zondag 28 april met een nostalgisch familiefeest op de Van Spaenallee, voor kasteel Biljoen. Iedereen is welkom. Er is ringsteken met paarden voor verenigingen. En iedereen kan meedoen met ringsteken voor scootmobiels en ringsteken met kruiwagens (voor kinderen). Er zijn leuke prijsjes te winnen. Opgeven voor het ringsteken kan via 125jaar@velpvoororanje.nl en tel. 06 – 24496167. De ouderwetse zweefmolen, de draaimolen en het ponyrijden zijn gratis. En er zijn poffertjes, ijsjes en suikerspinnen te koop.