Opera Gelderland Oost zingt in Gasthuiskerk

  ,
  31 maart 2019
  15:00 uur


  DOESBURG – Zondag 31 maart brengt Opera Gelderland Oost onder leiding van Frank Litjens een programma met prachtige operamelodieën ten gehore in de Gasthuiskerk in Doesburg. Het programma heeft de titel Opera Con Intermezzo en begint om 15.00 uur.

  Het operakoor bestaat uit enthousiaste zangers en zangeressen die dit keer ondersteuning krijgen van violiste Anneke Jansen. Zij zorgt samen met haar pianist voor een aantal muzikale intermezzo’s. Het koor zingt werk van Mozart, Rossini, Verdi en andere componisten; met de nadruk op het schitterende werk van Verdi.
  De leden van het koor komen behalve uit de Liemers uit Apeldoorn, Arnhem, Bemmel, Dieren, Doesburg, Doetinchem, Doorwerth, Epe en Netterden. Frank Litjens dirigeert vanaf 1995 bij Opera Gelderland-Oost. Hij volgde de opleiding Schoolmuziek en koordirectie aan het Arnhems Conservatorium. Daarna vervolgde hij zijn opleiding bij Cees Rotteveel in Tilburg, Jos Leusink en Jos Vermunt in Zwolle. Op dit moment is hij verbonden aan Het Velper Bach Ensemble, Deventer Musical en ook aan kamerkoor Kallíope.
  Het concert in de Gasthuiskerk begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.