Openingsweekend Station Eerbeek met Eerpizza en braderie

  ,
  7 september 2019
  12:00 uur tot 16:00 uur


  EERBEEK – Station Eerbeek wordt vrijdag 6 september officieel geopend voor stoomtreinreizigers, toeristen en inwoners. Zaterdag 7 en zondag 8 september is er meteen van alles te doen.

  In de zomer is het station en de stationsomgeving opnieuw ingericht en is gebleken dat dit een meerwaarde biedt voor toeristen. Vooral op maandag, vrijdag en zondag wordt het station goed bezocht. Zo’n 100 tot 150 mensen komen dagelijks met de trein vanuit Beekbergen naar Eerbeek. In het bezoekerscentrum krijgen zij in 20 minuten een ‘Eerbeek-Loenen Experience’.
  Visit Brummen Eerbeek, de stichting ter promotie van toerisme in het dorp, en de Industrie Kern Eerbeek-Loenen hebben een wand van 15 meter laten maken met daarop de historie, het heden en de toekomst van het gebied in een tijdlijn weergegeven. Daarnaast krijgen toeristen een keur aan regionale en lokale toeristische informatie voorgeschoteld. Het centrum van Eerbeek wil hiermee voor de toekomst een start-, rust- en eindpunt worden voor (trein)toeristen en mensen die activiteiten willen ondernemen.

  In het weekend van 7 en 8 september vindt Terug naar Toen plaats, het grootse stoomtreinevenement van de VSM. Op beide dagen is een groot aantal gerestaureerde stroomlocomotieven actief. Daarnaast zijn er volop andere activiteiten. Zo is er zaterdag 7 september tussen 12.00 en 16.00 uur een kofferbakverkoop en kleedjesmarkt. Deelname aan de verkoop is gratis. Vanaf 17.00 uur is er Eerpizza op het perron: onbeperkt pizza eten met als specialiteit de Eerpizza Perroni en de Eerpizza Stationi. Deelname kost 10 euro voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar en 15 euro voor iedereen vanaf 13 jaar, exclusief drankjes. Reserveren hiervoor kan bij Boekhandel Hendriks in Eerbeek.
  Op zondag 8 september van 12.00 tot 17.00 uur is er de traditionele Stoombraderie op het station Eerbeek. Ook kan er gezellig met een hapje en een drankje naar de voorbijkomende treinen gekeken worden op het perron.