Opening OKRR-expositie over monumenten in Ellecom

  ,
  14 juni 2019
  16:00 uur tot 23:59 uur


  ELLECOM – Wethouder Marc Budel opent vrijdagmiddag 14 juni het cultuur-historisch weekend van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal (OKRR) in Landgoed hotel Avegoor. Er is een lezing, wandeling en tentoonstelling.

  Op vrijdagmiddag 14 juni van 16.00 tot 17.00 uur begint het weekend, na de opening, met een lezing over de buitenplaatsen langs de Veluwezoom, het Gelders Arcadië. Spreker is Dr. Elize Storms. De toegang voor deze lezing is vrij. Daarna is er gelegenheid de tentoonstelling te bezichtigen. Centraal hierin staan de bijna vijftig gemeentelijke en Rijksmonumenten van Ellecom. Ook wordt aandacht besteed aan verdwenen monumentale gebouwen zoals als Dalstein en de Ketelaar. Van elk van de monumenten wordt een oude en een hedendaagse afbeelding getoond en toegelicht met een korte tekst. Tevens wordt een film vertoond over Ellecom en een PowerPoint presentatie over het landgoed Avegoor. Ook op zaterdag 15 en zondag juni is de tentoonstelling te bezichtigen, dan van 13.30 tot 17.00 uur. Op zaterdagmiddag wordt om 14.00 uur een wandeling over het terrein van Avegoor gehouden. De toegang is gratis.

  De oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal houdt deze lezing en tentoonstelling ter gelegenheid van haar 65-jarig jubileum. In de acht dorpen binnen het werkgebied van de kring worden acht tentoonstellingen gehouden. Vanaf april is er elke maand een nieuwe tentoonstelling die steeds door vrijwilligers uit de dorpen wordt opgezet aan de hand van het thema ‘Onderweg langs wegen en paden in Ambt en Heerlijkheid”.