Opening nieuwe mountainbikeroute

  ,
  23 november 2019
  09:30 uur


  EERBEEK – Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe mountainbikeroute in Nationaal Park Veluwezoom. Dankzij de tomeloze inzet van een groep actieve en enthousiaste MTB-ers en een goede samenwerking met de boswachters van Natuurmonumenten is de hoofdroute nu klaar en wordt al actief gebruikt. Op zaterdag 23 november wordt de route officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van Marc van den Tweel, Algemeen Directeur van Natuurmonumenten.
  De opening vindt plaats bij Restaurant De Heideroos in Eerbeek en duurt van 9.00 tot 14.30 uur. Na de opening om 9.30 uur is er een toertocht over de nieuwe route. Deze wordt georganiseerd door Last Gear. Daarnaast wordt er op het terrein van De Heideroos een MTB-clinic uitgezet voor kinderen. Vanaf 12.00 uur is voor iedereen een kop soep en om 14.30 wordt de bijeenkomst afgesloten.
  De ontwikkeling van de nieuwe MTB-route maakt deel uit van het Wegen & Paden-project van Natuurmonumenten in Nationaal Park Veluwezoom. Om de bezoekers ook in de toekomst goed te ontvangen, werkt Natuurmonumenten aan verbetering van het stelsel van wegen en paden.