Open dag Scholengemeenschap Het Rhedens

  ,
  25 januari 2020
  09:30 uur


  DIEREN/ROZENDAAL – Op zaterdag 25 januari opent Het Rhedens van 09.30 tot 13.30 uur haar deuren voor de jaarlijkse open dag. Toekomstige leerlingen, hun ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te maken met de drie locaties.

  Tijdens de open dag zijn er diverse voorlichtingsrondes en demonstraties. Bezoekers worden ontvangen door leerlingen en medewerkers. Naast diverse optredens worden er tal van activiteiten en workshops georganiseerd. Ook ontvangen alle 8e groepers een leuke tas met handig informatiemateriaal.

  Het Rhedens De Tender

  Het Rhedens De Tender biedt modern praktijkonderwijs op maat aan voor leerlingen die vooral leren door te doen. We bieden een groot aantal praktijkvakken en vakopleidingen aan: horeca, groen, techniek, dienstverlening & zorg, logistiek en verkoop. Tijdens de open dag is iedereen van harte welkom om vragen te stellen en zelf praktisch aan de slag te gaan. Tevens zijn er informatierondes over de leerroute pro/vmbo-basis, voor leerlingen bij wie het nog niet duidelijk is of praktijkonderwijs of vmbo-basis het beste past.

  Het Rhedens Dieren

  Op Het Rhedens Dieren (vmbo, havo, vwo) krijgen bezoekers de gelegenheid om letterlijk ‘in de keuken’ te kijken. Van alle onderwijsruimten, variërend van vaklokalen, mediatheek en de praktijkafdelingen, staan de deuren open. Er is extra informatie over het systeem van dakpanklassen in leerjaar 1 en 2, het Dierens model in havo-vwo en het werken met Chromebooks, maar ook over het aanbod van diverse keuzemodules en de studiebegeleiding in Het Rhedens Extend (voor extra leermogelijkheden).

  Het Rhedens Rozendaal

  Op Het Rhedens Rozendaal (havo, atheneum, gymnasium) vertellen leerlingen en medewerkers over maatwerk, zoals de mogelijkheid voor leerlingen om keuze-uren te kiezen, waarmee je naast basislessen een derde van het rooster zelf kiest. Onderdeel van de keuze-uren zijn Studium Generale uren zoals weerkunde, creatief schrijven, Chinees en deeltjesfysica. De bezoeker komt ook alles te weten over de vakken filosofie, technologie en formeel denken, waarbij nieuwe kennis en ideeën worden ontwikkeld.