Ook in de gemeente Rheden zijn pleeggezinnen nodig

  ,
  26 november 2019
  20:00 uur


  DIEREN – Openjewereld.nu is een initiatief van Pleegzorg Nederland om mensen enthousiast te maken voor het pleegouderschap. De gemeente Rheden ondersteunt dit initiatief en verzorgt daarom op dinsdag 26 november een informatieavond In Theothorne in Dieren. De avond start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

  Ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst. Dat is helaas niet vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er pleegouders, die – tijdelijk – bij willen springen voor kinderen die het moeilijk hebben. Het aantal pleegouders daalt echter de laatste jaren. Landelijk en ook in de gemeente Rheden en omgeving. En zo kan het gebeuren dat er kinderen zijn die met smacht wachten op een passend pleeggezin in de buurt.
  Meer dan 16.000 gezinnen zetten zich al in voor de opvang van kinderen die niet thuis kunnen wonen. Om een goede match te vinden voor elk kind, zijn er nóg meer mensen nodig. Er zijn verschillende manieren waarop een kind kan worden opgevangen.

  Voor inwoners die over de pleegzorgvraag willen nadenken, is het goed om een aantal zaken te weten. Pleegouders worden gezocht in alle soorten en maten. Rijk of arm, samenwonend of alleen, hetero of homo. Iedereen kan pleegouder worden. Wat vooral telt is dat een kind structuur, warmte en veiligheid krijgt. Daarbij is pleegzorg mogelijk in verschillende vormen, want voor ieder kind wordt gezocht naar de best passende plek. Je kunt pleeggezin zijn waar een kind zo lang verblijft als nodig is, maar pleegouders kunnen ook enkele dagen per maand ondersteuning bieden of kortdurend inspringen bij acute nood. Pleegouders staan er nooit alleen voor. Zij kunnen altijd rekenen op de hulp en ondersteuning van een pleegzorgorganisatie zoals Entrea Lindenhout.

  www.ikwilpleegouderworden.nl