Oogstfeest op de Groote Modderkolk

  ,
  4 augustus 2019
  11:00 uur


  LOENEN – Al jaren vindt rond de Groote Modderkolk een groot oogstfeest plaats. Ook zondag 4 augustus is er weer van alles te zien en doen op het terrein van de Loenense boerderij.

  Het graan op de akkers van Natuurmonumenten op de Loenense Enk is rijp om geoogst te worden. Dit wordt gedaan op ouderwetse èn moderne wijze en er zijn mooie oude landbouwwerktuigen in actie te zien. Oude machines en tractoren draaien op volle toeren. Tijdens het oogstfeest worden bezoekers even mee teruggenomen in de tijd. Ze zien hoe met een oude dorsmachine het kaf van het koren wordt gescheiden. Ook maken ze kennis met oude ambachten, zoals manden maken en zijn er oude tractoren en stationaire motoren. Er is een markt gericht op producten van het land. Met de huifkar kan een rit worden gemaakt langs de akkers over de Loenense enk.
  Op de boerderij van Natuurmonumenten is een gezellige markt met mooie producten en er zijn demonstraties en stoere activiteiten voor kinderen. Zo kunnen jongens en meisjes hun junior boswachterdiploma behalen, het blotevoetenpad lopen een ATB-clinic volgen bij Last Gear, boomklimmen, ponyrijden of spelen in het strodorp.
  Er is dus van alles te beleven voor jong en oud. Speciale aandacht is er dit jaar voor de wilde bloemen en hun belang voor insecten die op hun beurt voor de bestuiving van een goede oogst zorgen. Het oogstfeest wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking met de Herenboeren, die ook present zijn.

  Het oogstfeest vindt plaats op zondag 4 augustus van 11.00 tot 16.00 uur. Het evenemententerrein ligt aan de Vrijenbergweg 24 in Loenen. Leden van Natuurmonumenten betalen 2,50 euro entree, voor andere belangstellenden kost de toegang 3,50 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Kaarten zijn te bestellen via www.natuurmonumenten.nl/loenense-enk.