Muzikaal VertelTheater in de Bibliotheek

  ,
  10 maart 2020
  00:00 uur


  DIEREN – Tijdens de Boekenweek vindt er in de bibliotheek Dieren op dinsdag 10 maart een bijzondere voorstelling plaats. Het Muzikaal VertelTheater speelt ‘Wanted, een Ierse geschiedenis’.

  De voorstelling is een bewerking van een roman van de rebelse Ierse schrijfster Edna O’Brien, getiteld House of Splendid Isolation. De vertelling gaat over een oude Ierse vrouw die alleen in een groot, afgelegen landhuis woont. Opeens stapt een gewapende IRA-man, afkomstig uit Noord-Ierland, haar wereld binnen. Hij wordt gezocht en duikt daarom ongevraagd bij haar onder. Wat gaat er tussen hen gebeuren? En komt de politie hem op het spoor? Dit spannende verhaal, met veel diepgang, wordt omlijst met Ierse muziek op de viool.
  Al tien jaar brengt actrice Thea Rijsewijk onder de naam Het Muzikaal VertelTheater vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen. Zij kiest hiervoor originele verhalen met een heldere dramatische ontwikkeling. De verhalen bewerkt ze tot boeiende vertellingen, waarbij de schoonheid van de taal en de lijn van het verhaal behouden blijven. De muzikale omlijsting, verzorgd door Gerbrand Dijkstra op viool, versterkt de sfeer van het verhaal en de emoties die het oproept.
  De voorstelling is van 19.30 tot 21.30 uur. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of in de Bibliotheek Dieren, tel. 0313-415476. Kaarten kosten: 5 euro voor leden van de bibliotheek en 7,50 euro voor niet-leden.