Modelspoorclub Veluwezoom viert jubileum

  ,
  29 februari 2020
  10:00 uur


  DIEREN – Modelspoorclub Veluwezoom (MSCV) uit Dieren bestaat dit jaar veertig jaar. Om dat te vieren houdt MSCV een modelspoorshow op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart in multifunctioneel centrum De Oase in Dieren.

  Tijdens de modelspoorshow toont MSCV twee gedetailleerde modelspoorbanen naar Duits en Zwitsers voorbeeld. MSCV heeft daarnaast ook anderen uitgenodigd om aan deze show deel te nemen. Modelspoorclubs en individuele bouwers uit de wijde regio stellen ook nog eens zeven prachtige grote en kleine banen op in De Oase. Ook laat men zien hoe bestaande gebouwen op schaal kunnen worden nagebouwd. Er is een foto-expositie ingericht over de voormalige GTW tramlijn tussen Dieren, Doesburg en Doetinchem. Jonge kinderen kunnen zich in het bijzonder vermaken met een speciaal voor hun opgebouwde baan waar naar hartenlust met treinen kan worden gespeeld. Er is één verkoopstand voor modelspoorartikelen. Leden van MSCV vertellen graag over hun hobby.

  Sinds 1980 komen leden van de Modelspoorclub Veluwezoom regelmatig bijeen om met passie aan diverse modelspoorbanen te bouwen en allerlei actualiteiten en modelspoorervaringen uit te wisselen. Na op diverse locaties in de regio de hobby te hebben beoefend is de club sinds 2014 actief in multifunctioneel centrum De Oase te Dieren. Dat gebeurt elke twee weken op de woensdagmiddag en -avond. Met deze banen neemt MSCV ook meerdere keren per jaar deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. In 2019 heeft MSCV deelgenomen aan shows in Nederland, Duitsland en Engeland. Het aantal clubleden is inmiddels gegroeid tot meer dan dertig,
  Het evenement is op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Op zondag kan er van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje worden genomen. Toegangsprijs vanaf 12 jaar is 4 euro.

  www.mscv.nl