Midzomeravond Carillonconcert

  ,
  21 juni 2019
  21:00 uur tot 23:59 uur


  DOESBURG – Het is inmiddels traditie dat stadsbeiaardier Frans Haagen op de langste dag van het jaar een concert geeft op het carillon van de Martinikerk in Doesburg. Vrijdag 21 juni klinkt dus ook weer carillonmuziek door de stad.

  Haagen brengt dit jaar een bijzonder programma. Er staan werken op voor beiaard solo, maar ook voor beiaard en elektronica. Deze laatste muziek is speciaal voor deze gelegenheid door Ad Wammes gecomponeerd. Hiermee wordt een verbinding gelegd tussen een eeuwenoud instrument uit 1655 en eigentijdse muziekmiddelen. De werken die klinken zijn modern en toegankelijk voor een breed publiek.
  Er is inmiddels ook een vertrouwde luisterplek voor dit concert: de tuin van mevrouw Verkade aan de Gasthuisstraat 3 te Doesburg. Daar zijn allerlei zitjes, er is wijn en sap verkrijgbaar en er is doorgaans veel gezelligheid, terwijl met betrokkenheid geluisterd wordt naar de mooie carillonklanken in de avond en her en der een fluitende merel.

  Het concert op vrijdag 21 juni begint om 21.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Het concert is bestemd voor de donateurs van de Stichting Doesburgs Carillon, maar ieder die wil komen luisteren en meegenieten is van harte welkom. De Stichting Doesburgs Carillon is blij met de extra subsidie van de Gemeente Doesburg voor dit concert.