Midwinterhoornwandeling in Doesburg

  ,
  1 december 2019
  09:00 uur


  DOESBURG – Op zondag 1 december wordt de Midwinterhoornwandeling Doesburg gehouden. Deze wandeling in en rondom Doesburg wordt jaarlijks door honderden wandelaars gelopen, waarbij onderweg de klanken van de midwinterhoorn te horen zijn.

  De wandelaars kunnen kiezen uit een wandeling van 7 of 20 kilometer. De wandeling van 7 kilometer is leuke tocht, die ook prima te doen is met kinderen en gaat onder andere over de vestingwallen, de zogenaamde batterijen van Doesburg. De 20 kilometer lange route is voor de meer geoefende lopers en komt zelfs tot in het buitengebied van Angerlo waar op een historische plaats, het Klooster, een rustpunt is ingericht. Beide routes zijn geschikt voor rolstoelgebruikers, maar zij gaan dan niet over de vestingwallen.
  Start en finish zijn in clubgebouw De Harmonie aan de Burgemeester Nahuyssingel in Doesburg. Lopers die 20 kilometer gaan doen, kunnen vanaf 9.00 uur starten. Deelnemers aan de 7 kilometer vanaf 10.00 uur. De finish is uiterlijk 16.00 uur. De kosten bedragen 3 euro, kinderen tot en met twaalf jaar mogen voor 1 euro mee.

  Tijdens de wandeling klinken op verschillende plaatsen langs de route de mystieke warme tonen van de houten midwinterhoorns. De enthousiaste leden van de Midwinterhoorngroep Doesburg blazen niet alleen op de hoorns, ook het maken van de hoorn is deze dag te zien. Midwinterhoornblazen behoort tot ons het Nederlands immaterieel cultureel erfgoed. Zondag 1 december is de eerste dag in de adventsperiode waarop geblazen mag worden. De periode van blazen loopt door tot Driekoningen op 6 januari, daarna worden de hoorns weer opgeborgen.
  In deze adventsperiode treedt de Doesburgse midwinterhoorngroep ook op bij scholen, kerstmarkten, herdenkingen en kerstconcerten. Bijzonder is ook dat de Midwinterhoornblazers in de kerstvakantie dagelijks te horen zijn in het Openluchtmuseum te Arnhem.

  www.midwinterhoorngroepdoesburg.nl