Lichtjesavond in Doesburg

  ,
  1 november 2019
  19:00 uur


  DOESBURG – Op vrijdag 1 november branden er lichtjes op de Algemene Begraafplaats in Doesburg. Net als op tal van begraafplaatsen in Nederland komen hier deze avond mensen bij elkaar om stil te staan bij wie zij hebben verloren.

  Het is een oude traditie om begin november stil te staan bij overleden dierbaren. Dit jaar organiseren Uitvaartverzorging Patrimonium en de Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg een lichtjesavond op de Algemene Begraafplaats in Doesburg.
  Voorafgaand aan de lichtjesavond vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Grote of Martinikerk. Daarin zullen prachtige teksten worden voorgedragen en worden liedjes ten gehore gebracht van onder andere Enya, Sinead O’Connor en De Kast. In dit samenzijn worden ook de namen genoemd van degene die ons het voorbije jaar of misschien ook wel langer geleden ontvallen zijn en wordt een kaars voor hen aangestoken. De herdenkingsbijeenkomst en lichtjesavond is voor iedereen bedoeld, ongeacht de levensovertuiging.

  Het samenzijn in de Grote of Martinikerk begint om 19.00 uur. Vandaar wordt er samen naar de begraafplaats gelopen. Rond 20.00 uur is iedereen op de begraafplaats en kunnen mensen een kaars neerzetten bij het graf van hun dierbare. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er koffie in het uitvaartcentrum van Patrimonium, tegenover de begraafplaats.
  Meer informatie is verkrijgbaar bij Nelleke Kempers van Uitvaartverzorging Patrimonium, info@patrimoniumdoesburg.nl of Chris Kors van de Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg, chris.kors@gmail.com.