Lezing Rusland-kenner Pieter Waterdrinker in Velp

  ,
  9 oktober 2019
  20:00 uur tot 22:00 uur


  VELP – Op woensdag 9 oktober is schrijver, journalist en Ruslandkenner Pieter Waterdrinker te gast in de Grote Kerk in Velp. Vooral met zijn autobiografisch geïnspireerde Tsjaikovskistraat 40 verwierf Waterdrinker bekendheid.

  Waterdrinker groeide op in een familiehotel in Zandvoort en studeerde daarna rechten en Russisch in Amsterdam, maar vertrok al vrij snel na zijn studie tijdelijk naar wat toen nog de Sovjet-Unie was. Daarna volgden enkele jaren waarin Waterdrinker als journalist voor onder meer De Telegraaf, VPRO en Vrij Nederland werkte. Rusland zou hem echter niet meer loslaten en vanaf 1996 vestigde hij zich er permanent en verschenen vele romans van zijn hand. Lenins Balsem uit 2013 werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, maar bij het grote publiek brak Waterdrinker pas door met Tsjaikovskistraat 40 en zijn optreden in Zomergasten 2018.
  De lezing in Velp is van 20.00 tot 22.00 uur. Kaarten zijn voor 12,50 euro in de voorverkoop verkrijgbaar bij boekhandel Jansen & de Feijter. Aan de zaal kost een kaartje 15 euro, inclusief koffie of thee in de pauze.

  www. eenpassievoorboeken.nl