Lezing over herkomst tuinplanten

  ,
  21 maart 2019
  19:30 uur


  SPANKEREN – Groei & Bloei Veluwezoom heeft donderdag 21 maart Brian Kabbes te gast. Hij is één van de top-plantenkwekers van Nederland en heeft een vaste rubriek in het tijdschrift van KMTP Groei & Bloei. Hij vertelt over de herkomst van tuinplanten.

  Alle tuinplanten zijn ooit op enig moment uit de natuur gehaald en zijn vaak na lange omzwervingen en kwekersactiviteiten in de tuin terechtgekomen. In deze lezing vertelt Brian Kabbes over zijn reizen naar alle uithoeken van de wereld, waar hij vaak met eigen ogen de voorouders van onze tuinplanten in het wild zag groeien. Van de uitgestrekte prairies van Noord Amerika tot de alpen van Nieuw Zeeland en de steile hellingbossen in Japan tot de steenwoestijnen van Zuid Afrika, overal zijn ooit planten verzameld om bij ons als tuinplant te dienen. Kabbes schetst een beeld van het verzamelen van planten in vroeger tijden door onverschrokken plantenjagers en laat tevens zien wat de natuurlijke groeiplaatsen vertellen over het gebruik van de betreffende planten in onze tuinen.
  De lezing vindt plaats in de Kerkhorst aan de Dorpsweg 65a in Spankeren en begint om 19.30 uur. Leden van Groei & Bloei hebben gratis toegang. Andere belangstellenden betalen 3 euro entree.