Home / Evenement / Lezing over de geschiedenis van tuinarchitectuur

Lezing over de geschiedenis van tuinarchitectuur

21-11-2019
19:30 - 23:59


SPANKEREN – Op donderdag 21 november wordt er in de Kerkhorst in Spankeren een lezing gegeven over de de geschiedenis van de tuinarchitectuur. De lezing is een initiatief van Groei en Bloei Veluwezoom en wordt gehouden door Els de Weijer.

Het werk van Els de Weijer is haar hobby, of andersom. Zelfs tijdens de vakantie vindt zij niets leuker dan tuinen bezoeken. Veel mooie oude en bijzondere tuinen in Europa heeft zij gezien en gefotografeerd. Van de foto’s die zij op haar reizen heeft gemaakt en met de kennis die ze tijdens haar opleiding kreeg bij het vak kunstgeschiedenis heeft ze deze lezing samengesteld.
Tijdens deze lezing worden bezoekers meegenomen op een reis door de tijd. Hoe ontstonden eeuwen gelden de eerste tuinen, welke planten gebruikte men en hoe ontwikkelde de tuinarchitectuur zich. De Weijer begint in de oudheid, bespreekt de Romeinse tuin, toont foto’s van het prachtige Alhambra, bezoekt tuinen uit de renaissance in Italië en baroktuinen in Frankrijk en nog veel meer. Ze laat zien hoe maatschappij, politiek, kunst en tuinarchitectuur in de loop der eeuwen met elkaar verweven zijn. Ze eindigt bij een hedendaagse kunstenaar, die al deze elementen in zijn werk terug laat komen.
De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor leden. Overige belangstellenden betalen 3 euro.