Lezing Het Goede Leven in Tolzicht

  ,
  20 oktober 2019
  10:00 uur


  BRUMMEN – Op uitnodiging van de Vrijzinnigen IJsselstreek verzorgt Annegreet van Bergen zondag 20 oktober een lezing in woonzorgcentrum Tolzicht in Brummen. Zij spreekt over haar boek ‘Het goede leven’.

  Annegreet van Bergen is bij velen bekend van haar bestseller Gouden Jaren. Ze schreef nu een nieuw boek, getiteld Het Goede Leven. Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Hierdoor is het dagelijks leven onherkenbaar veranderd. Huismoeders doen hun boodschappen niet meer met een netje in de hand bij de kruidenier om de hoek. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welk kind spaart tegenwoordig nog sigarenbandjes? En welke vrouw wordt nog ontslagen als ze gaat trouwen? Welke ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat juist de afgelopen jaren de emancipatie van vrouwen zo’n vlucht heeft kunnen nemen? Hierover, en over nog veel meer gaat het verhaal van Annegreet van Bergen, dat extra boeiend is dankzij de ‘lichtbeelden’ die zij tijdens haar lezing vertoont.
  De lezing wordt gehouden in woonzorgcentrum Tolzicht en wordt speciaal aangeboden aan de bewoners van dit centrum en de omwonenden. De entree bestaat uit een vrije gift: bezoekers betalen achteraf wat zij de lezing waard vonden. De bijeenkomst begint om 10.00 uur.