LandGOEDfestival Landgoed Middachten

  ,
  14 juni 2019
  18:00 uur tot 22:00 uur


  DE STEEG – Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni vindt in de tuinen van Landgoed Middachten het LandGOEDfestival plaats. Er is niet alleen een muzikale theatervoorstelling te zien, ook in de tuin van het landgoed is van alles te beleven.

  De basis van het landGOEDfestival is een voorstelling van Muziektheater De Plaats uit Arnhem, met als titel Gedroomd Land. Het is een avontuurlijk drieluik voor jong én oud en gaat vooral over de band en het contact tussen de adel en het gewone volk. Tijdens de voorstelling wordt het publiek meegenomen naar drie verschillende locaties op Middachten; de laan, het groene theater en het voorplein van het kasteel. Bij de optredens speelt een acteursensemble, een koor en een orkest uit de omgeving mee. Dit zijn kamerkoor Canzonet, Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren, Rhedens Fanfare Corps en acteurs van Theatergezelschap Troep. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar.

  Cultuurbedrijf RIQQ heeft rond de voorstelling van Muziektheater De Plaats een programma ontwikkeld voor jong en oud, dat ook toegankelijk is voor diegenen die niet naar De Plaats gaan. De tuinen van Middachten worden door RIQQ omgedoopt tot een kunsttuin. Er is van alles te zien en te beleven. Verschillende kunstenaars uit de regio, waaronder theatermakers, muzikanten en voordrachtskunstenaars, laten de verbeelding spreken. De acts vormen samen een puzzel, die door de bezoekers aan de hand van uiteenlopende aanwijzingen opgelost kan worden. Op de zaterdag- en zondagmiddag is er een speciaal kinderprogramma.

  Het Landgoedfestival is een initiatief van vijf gemeenten binnen het Gelders Arcadië: Rheden, Arnhem, Rozendaal, Renkum en Wageningen. De entree tot het festival is gratis. De entree tot voorstelling Muziektheather De Plaats is 10 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro. Reserveren voor Muziektheater De Plaats is noodzakelijk en kan via www.theaterdeplaats.nl. De horeca is op vrijdag van 18.00 tot 22.00 uur open, op zaterdag van 14.00 tot 22.00 en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De aanvangstijden van de voorstelling en het programma van RIQQ is te vinden op de website.

  Foto: Anke Opdam

  www.middachten.nl