Lampionnenoptocht in Velp

  ,
  29 maart 2019
  19:15 uur


  VELP – Ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander wordt in Velp op vrijdag 29 maart een feestelijke lampionnenoptocht gehouden. Stichting Velp voor Oranje en Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt besloten om deze optocht al in maart te houden, omdat het op de verjaardag van de Koning – 27 april – op het tijdstip van vertrek veel te licht is.

  De vrolijke stoet trekt ook dit jaar door het centrum van Velp. Het verzamelpunt is de Fredericusschool in de Emmastraat. Vanaf 18.45 uur is de school open. Ieder kind krijgt een gratis lampion en een bonnetje voor een traktatie. De optocht vertrekt om 19.15 uur vanaf het schoolplein en dan begint de Koninklijke optocht door Koninklijke straten: van de Oranjestraat via Koningin Beatrixstraat en Prins Clausstraat naar de Prinses M√°ximastraat en vervolgens via de Ommershofselaan naar de Hoofdstraat en daarna terug naar de Fredericusschool in de Emmastraat.
  Traditiegetrouw vormen de muzikanten tot slot een ereboog, waar de deelnemertjes trots doorheen lopen. Na afloop is er drinken voor alle kinderen en natuurlijk ook voor de muzikanten van de Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt.
  Ieder kind krijgt een gratis lampion en consumptiebon. Maar om te stimuleren dat de grotere kinderen ook zelf lampionnen maken, zijn er tien prijzen beschikbaar gesteld voor de mooiste zelfgemaakte lampionnen. De afgelopen jaren bleek dat enkele basisscholen dat ook een leuk initiatief vonden: op school mochten de kinderen zelf lampionnen tekenen, plakken en kleuren. De jurering van de zelfgemaakte lampionnen is op het schoolplein, vanaf 18.45 uur. De prijsuitreiking is meteen na afloop van de optocht in de school.
  De vrolijke optocht wordt voorafgegaan door Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt. Het slot van de optocht is ieder jaar weer een verrassing. Dit jaar rijdt een versierde grote, antieke Brandweerwagen van de Velpse Brandweer mee, gevolgd door een auto met bijzondere en zeer opvallende verlichting.