Kostelijke situaties bij KDO-klucht

  ,
  22 november 2019
  20:00 uur


  LOENEN – Toneelvereniging KDO uit Eerbeek is druk in de weer met repeteren met het blijspel Koestukken 7 van Harm Dijkstra. De uitvoeringen zijn op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 november in De Brink in Loenen.

  Koestukken 7 speelt zich af op een boerderij waar Anna Scholten de scepter zwaait. Naast Anna wonen ook de onnozele en onbenullige zoon Loeks, dochter Alida, oom Hendrik en oma op de boerderij. Het valt voor Anna niet mee om de huishouding op orde te houden bij Huize Scholten en het wordt haar dan ook echt te veel.
  Oom Hendrik heeft last van de ‘slaapziekte’ en is nogal conservatief. Oma is soms wat vergeetachtig en heeft veel hulp nodig. Omdat het Anna even allemaal teveel wordt, stuurt wijkverpleegster Van der Zwil haar een tijdje op vakantie. Tijdens haar afwezigheid moeten de andere gezinsleden de huishouding draaiende zien te houden. Ze krijgen hierbij hulp van verpleegster Zwaantje en worden goed in de gaten gehouden door postbode Bertus, buurvrouw Wilhelmina Wenningh en ‘makelaar’ Van Voorschoten. Dit alles zorgt voor het nodige tumult en voor heel wat kostelijke situaties. Het wordt ongetwijfeld dan ook weer een mooi spektakel.

  De uitvoeringen zijn op vrijdag 22 november om 20.00 uur, zaterdag 23 november om 20.00 uur en zondag 24 november om 14.30 uur in Dorpscentrum De Brink in Loenen. De zaal opent steeds 45 minuten voor aanvang. Kaarten kosten 6,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Primera in Eerbeek, KoKaKa in Brummen en Spar in Loenen.

  Wie interesse heeft in toneelspelen of een repetitieavond wil bijwonen kan contact opnemen met Joke Brouwer, telefoon 06 – 27401849.

  www.kdoeerbeek.nl