Kleurrijke handwerkmarkt in Doesburg

  ,
  28 september 2019
  10:00 uur tot 17:00 uur


  DOESBURG – Op zaterdag 28 september verandert de Martinikerk in Doesburg in een kleurrijke markt. Dan wordt voor de twintigste keer de Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie gehouden.

  Liefhebbers van allerlei handwerktechnieken kunnen hun hart ophalen. Er is een grote variëteit aan materialen, producten en technieken te vinden. Een kleine greep uit de ongeveer veertig stands: brei- en weefgarens, handbedrukte stoffen en handgeverfde garens, zijden sjaals en sieraden, leer en leren tassen, tricot kleding en accessoires, wol en vachten, alpaca kleding, handgeweven textiel, gevilte vogels en vissen, quiltmaterialen, gebatikte kleding, Indiase zijden sari’s en borduurwerk met kraaltjes – de techniek die gebruikt is bij de inhuldigingsjapon van Koningin Maxima. De standhouders komen uit alle windstreken van Nederland.
  De markt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Volwassenen betalen 8 euro entree. Kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding, gratis toegang. Jongeren tot 18 jaar betalen 4 euro.

  www.ntvmdoesburg.nl