Home / Evenement / Kennismakingscursus wedstrijdzeilen

Kennismakingscursus wedstrijdzeilen

07-04-2019
Hele dag


GIESBEEK – Al wel kunnen zeilen, maar nog nooit aan een wedstrijd meegedaan? Op zondag 7 april start WSV Giesbeek met een kennismakingscursus wedstrijdzeilen voor iedereen van boven de 16 jaar met zeilervaring. De cursus beslaat een gehele dag op 7 april en de middag van 12 mei.

In de cursus worden zaken behandeld als de regels van het wedstrijdzeilen, de techniek en de tactiek van deze mooie sport. De cursus wordt gegeven door drie zeer ervaren wedstrijdzeilers. De deelnemers gaan onder begeleiding het water op in Valk-boten van de vereniging. “Om de een of andere reden denken zeilers vaak dat wedstrijdzeilen heel moeilijk is, terwijl het eigenlijk niets meer is dan zeilen om boeien”, legt cursusleider Marc Dieben uit. “We willen mensen de gelegenheid geven om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met deze tak van de zeilsport. Wedstrijdzeilen is niet moeilijk, alleen een wedstrijd winnen is weer iets anders.”
Op 7 april start de cursus om 9.30 uur bij WSV Giesbeek (Havenweg 4, Giesbeek). De kosten bedragen € 40,00 per persoon voor niet-leden en € 20,00 voor leden van WSV Giesbeek. Er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar, dus belangstellenden doen er goed aan zich snel aan te melden.

Marc Dieben: marc.dieben@wsvgiesbeek.nl

Lees ook

VV Dieren zoekt assistent trainer

DIEREN – VV Dieren is voor het seizoen 2021-2022 op zoek naar assistent trainer voor …